De vaccinatiecentra in Geel en in Westerlo organiseren extra prikdagen. Nog voor Kerstmis willen de vaccinatiecentra alle 60-plussers, zorgverleners en mensen die het vaccin van Johnson & Johnson en AstraZeneca kregen uitnodigen voor een boostervaccin.

Ook twijfelaars die niet ingingen op een eerdere uitnodiging, kunnen een afspraak maken.

'Nu de coronacijfers de hoogte inschieten, willen we zo snel en zo veel mogelijk boosterprikken zetten', zegt Nathalie Hellemans, coördinator van de vaccinatiecentra Zuiderkempen.

'Per centrum plannen we acht extra prikdagen. Zo is er voldoende capaciteit om dit jaar nog alle 60-plussers, zorgverleners en wie ingeënt werd met Johnson & Johnson of AstraZeneca te vaccineren.

Wie in aanmerking komt en tot de doelgroep behoort, mag de komende weken een uitnodiging verwachten. In januari zal stapsgewijs de rest van de bevolking volgen.'

Extra prikmomenten in Geel en Westerlo

Het nieuw vaccinatiecentrum, achter de Sint-Amandskerk in Geel, opende op maandag 22 november haar deuren. Normaal gezien stond de tweede prikdag pas op 2 december gepland , maar er komen volgende week al twee extra momenten bij: maandag 29 november en woensdag 1 december.

In de loop van december worden dan nog eens zes extra momenten ingepland. Van 22 november tot Kerstmis staan in totaal 22 prikdagen gepland, goed voor 22 000 prikjes. Ook het vaccinatiecentrum De Zoerla in Westerlo voorziet acht extra prikmomenten. In totaal staan er 20 prikdagen gepland, goed voor zo'n 22 000 prikjes.

4 000 uitnodigingen voor boosterprik

Deze week vertrokken al 4 000 uitnodigingen voor een boosterprik naar 60-plussers, zorgverleners en mensen die eerder het J&J-vaccin kregen. Vanaf volgende week zullen vermoedelijk ook mensen die ingeënt werden met AstraZeneca uitgenodigd worden. De vaccinatiecentra wachten nog op een bericht van Vlaanderen om dit bevestigen.

Wie wacht op een boosterprik, hou er rekening mee dat je pas een uitnodiging krijgt twee, vier of zes maanden na laatste vaccinatie: minstens twee maanden na de enige prik van het Johnson & Johnson-vaccin, minstens vier maanden na de tweede prik van het AstraZeneca en minstens zes maanden na de tweede prik van het Pfizer- of Moderna-vaccin.

Ook afspraken voor eerste prikken zijn mogelijk

Ook afspraken voor eerste prikken zijn mogelijk. Nieuwe 12-jaren mogen ook een uitnodiging verwachten.

Wie niet inging op eerdere vaccinatie-uitnodigingen, maar nu toch overtuigd is om zich te laten vaccineren, kan nog een afspraak maken via de Helpdesk van Vaccinatiecentra Zuiderkempen op het nummer 014 56 79 90 tussen 9 uur en 17 uur.